U bevindt zich hier: Expositie Marjolein Bastin 'Tekenen is ademen'

Expositie Marjolein Bastin 'Tekenen is ademen'

Algemeen
14 DEC - 17 MRT Expositie Marjolein Bastin 'Tekenen is ademen'

Ter gelegenheid van het jubileumjaar van Marjolein Bastin (1943) organiseert het Noord-Veluws Museum een tentoonstelling van haar originele aquarellen. Bastin wordt haar hele leven al gegrepen door de schoonheid van de natuur. Zij weet de bloemen en planten met de dieren die er leven te vangen in kleurrijke voorstellingen. Uit haar werk blijkt een diepgaande kennis van de natuur gecombineerd met grote passie en vakmanschap. Met de Veluwe heeft zij een speciale band.

Ter gelegenheid van het jubileumjaar van Marjolein Bastin (1943) organiseert het Noord-Veluws Museum een grote tentoonstelling van haar originele aquarellen. Marjolein Bastin wordt haar hele leven al gegrepen door de schoonheid van de natuur. Zij brengt met haar schitterende tekeningen al meer dan veertig jaar de natuur dichtbij de mensen, onder andere via haar vaste rubriek in het weekblad Libelle.
In haar jeugd raakt Marjolein Bastin geïnspireerd door de boeken van natuurbeschermer Jac. P. Thijsse en de Verkade-albumplaatjes. Na de kunstacademie in Arnhem legt Marjolein Bastin zich toe op illustreren. Weinig kunstenaars in de jaren zestig tekenen en aquarelleren naturalistisch, maar dat is precies wat Marjolein Bastin wilde: “omdat ik de drang voelde om datgene waar ik zo verrukt van was, niet weg te laten glippen.” Haar liefdevolle observaties van de natuur weet zij zorgvuldig vast te leggen in kleurrijke voorstellingen. Vogel, grasspriet, torretje of boomstam, alles krijgt dezelfde aandacht.
Met de Veluwe heeft zij een speciale band. Ze woont al bijna haar hele leven op de Veluwe, waar ze haar inspiratie vandaan haalt. “Ik voel me hier erg thuis. Het is een rijk gebied waar je van alles kunt zien, ruiken, voelen en meemaken.”
Hoewel Bastins werk internationaal bekend is geworden, zijn de originele aquarellen zelden te zien. Het Noord-Veluws Museum biedt dit najaar de unieke gelegenheid om ruim 120 originele werken van dichtbij te bewonderen. In de tentoonstelling is er veel nieuw werk van haar hand te zien. Behalve tekeningen kun je ook authentieke spulletjes van de kunstenares bekijken, zoals een vogelnestje met eitjes, haar tekenmaterialen en oude (natuur)boekjes van Jac. P. Thijsse.
Ook voor kinderen is de tentoonstelling zeker een aanrader, want Vera de Muis, een populaire creatie van Marjolein Bastin, is ook te zien in het museum! Bij het Vera de Muishuis hangen meer dan 20 originele Vera de Muistekeningen. Je kunt ook zelf gaan tekenen of de speciale Vera de Muiskleurplaten kleuren!
Bezoek ook de speciaal ingerichte Marjolein Bastin winkel!

Prijzen
Expositie Marjolein Bastin 'Tekenen is ademen'
Volwassenen T/m € 9,00
T/m € 5,00
Gratis

Openingstijden
Expositie Marjolein Bastin 'Tekenen is ademen'
periode 29-09-2018 t/m 17-03-2019
dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag 13:00 - 17:00
Foto's
  • Vondsten van een herfstwandeling op de tuintafel. 2012 © © Marjolein Bastin
Kaart
Bekijk op kaart


Locatie

Expositie Marjolein Bastin 'Tekenen is ademen'
Winckelweg 17a
8071 DN NUNSPEET

Contact


Telefoon
0341 250 560

Website
Algemene informatie