U bevindt zich hier: Vestingval Elburg

30 MEI - 8 JUN Vestingval Elburg

Tien dagen lang dient Elburg als podium voor diverse culturele activiteiten. Stichting Vestingval Elburg verzorgt voor de zevende keer een tiendaags kunstevenement. Tussen Hemelvaart en Pinksteren wordt in het bijzondere, historische stadje Elburg op circa dertig plaatsen kunst tentoongesteld. Daarnaast is er muziek en dichtkunst te beluisteren.

U kunt in de prachtige vestingstad Elburg van donderdag 30 mei tot en met zaterdag 8 juni 2019 komen genieten van diverse kunstuitingen. De naam vestingval, een combinatie van vesting en festival, dekt volgens de organiserende stichting geheel de lading; een cultureel festival binnen de oude stadsmuren van Elburg met volop kunst in de breedste zin van het woord, muziek en dichtkunst.
Tien dagen lang is het historisch vestingstadje Elburg hét podium voor diverse culturele activiteiten. Op zo’n dertig locaties kunt u kennismaken met de kunstenaars en hun werk, de musici beluisteren en van diverse dichtkunst genieten.

Op verschillende locaties zullen de kunstenaars aanwezig zijn, zodat u kunt kennismaken met de man of vrouw achter het werk.

De expositieruimtes zijn ook heel bijzonder. Het bijna 800 jaar oude Hanzestadje Elburg kan bogen op de grootste ‘monumentendichtheid’ van Nederland, met maar liefst 294 rijksmonumenten op een vierkante kilometer. De statige Vischpoort, de negentiende-eeuwse muurhuisjes en de oude Kazematten zijn nog maar drie van die vele prachtige expositieruimtes.Ook dit jaar worden de kunstvormen muziek, theater en dichten goed vertegenwoordigd.

De toegang tot Vestingval Elburg 2019 is gratis. Dat is alleen mogelijk omdat de totale organisatie van dit evenement in handen van vrijwilligers is. Wel wordt het zeer gewaardeerd indien bezoekers een vrijwillige bijdrage doen voor de programmabrochure en het bijwonen van de muziek- en theateruitvoeringen.
Kortom Vestingval Elburg 2019 is zeker een bezoek waard. U kunt zowel heerlijk dwalen door de eeuwenoude straten en steegjes van Elburg, als volop genieten van de kunst.

Vestingval Elburg 2019: 30 mei (Hemelvaartsdag) t/m 8 juni (met uitzondering van zondag en maandagochtend) van 11.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.vestingvalelburg.nl of info@vestingvalelburg.nl

Types
  • Cultureel festival