U bevindt zich hier: Home

‘Parel’-route door de gemeente Voorst

De gemeente Voorst heeft er een prachtige fietsroute bij. De route van ongeveer 40 km voert je langs de mooiste plekken van de gemeente met onderweg prachtige stops. De route is gratis te verkrijgen bij de deelnemende bedrijven en op tal van andere plekken in de gemeente.

Hof van Twello, Pitch en Putt, restaurant Take Off op vliegveld Teuge en museumcafé de Kribbe hebben samen deze Parelroute samengesteld. Op alle vier de aanlegsteigers zijn prachtige terrassen en mooie binnen locaties voor als het heerlijk weer is om te fietsen, maar te koud is om op een terras te zitten.

Ook is overal iets te doen! Op vliegveld Teuge is altijd van alles te zien en kun je genieten van de vliegtuigen of van het parachutespringen. Bij Pitch en Put kun je een balletje slaan of andere leuke spellen doen. Bij het museumcafé de Kribbe kun je in het seizoen de voetveer naar Gorssel nemen en even lekker uitwaaien aan de overkant. En bij Hof van Twello ligt het Blote Voetenpad klaar om bewandeld te worden, met of zonder schoenen aan. Tussendoor kom je door de prachtige bossen bij Bussloo, ervaar je de weidsheid van de uiterwaarden en sta je even oog in oog met de geschiedenis bij de ruïne van kasteel de Nijenbeek.

De Kribbe Tarwemolen 1

De route is zo samengesteld dat ze een ideale basis vormt voor een familie- of groepsuitje. Voor ieder wat wils. Je begint en eindigt samen, maar tussendoor doe je wat je zelf het leukst vindt. Je kunt natuurlijk ook als groep alle activiteiten doen. Bij alle deelnemende bedrijven kun je de lunch of het diner inplannen.

De route is gratis te verkrijgen op de campings in de gemeente en bij de deelnemende bedijven of download de route hier.

Bij Hof van Twello kun je tevens fietsen huren. Zeker weten dat er fietsen beschikbaar zijn? Reserveren kan.