Welkom bij VVV gemeente Voorst

Tussen Veluwe en IJssel, in de stedendriehoek van Zutphen, Apeldoorn en Deventer ligt de gemeente Voorst. Een gemeente die even veelzijdig is in haar historie als in haar landschappen. In het noorden van de gemeente de zandige oeverwal met de grote rechte kavels, in het zuiden van de gemeente de kleinere éénmans-essen afgeschermd door houtsingels en houtwallen. Met daartussen de uiterwaarden met de vruchtbare, kalkrijke gronden die grotendeels al eeuwenlang in gebruik zijn als weiland. De weilanden zijn van groot belang voor weidevogels en ganzen. Een prachtig gebied om te wandelen en/of fietsen en te genieten van de vele landgoederen en statige (IJssel)boerderijen. De gemeente voorst bestaat uit de volgende twaalf kernen: Bussloo, Klarenbeek, Nijbroek, Posterenk, Steenenkamer, Terwolde, Teuge, Twello, De Vecht, Voorst, Wilp en Wilp-Achterhoek.

 

 

Fietsen en wandelen

In de gemeente Voorst is veel te zien en te ondernemen. Je kunt stil genieten van de mooie natuurgebieden, fietsen langs de IJssel of wandelen in recreatiegebied Bussloo. Onderweg zijn er genoeg aantrekkelijke rustpunten om te genieten van een drankje, een lunch met natuurlijke streekproducten of een ambachtelijk (boeren)ijsje.

 

Ontspanning

Voor ontspanning is er Thermen Bussloo en het binnen- en buitenbad van zwembad De Schaeck in Twello. In de zomer nodigen de stranden en grasweiden van recreatieplas Bussloo je uit om een zonnebad te nemen. Op vliegveld Teuge kun je vliegtuigspotten. Het is ook mogelijk om zelf plaats te nemen in een vliegtuigje voor een rondvlucht over het gevarieerde landschap of om een parachutesprong te maken.

Kampeerhoeve Bussloo Huis Met Hek

Winkelen

Het grootste aanbod van winkels in de gemeente Voorst tref je aan in het dorp Twello.  Modieuze boetiekjes, cadeauwinkels en boekhandels zijn voorbeelden van het diverse assortiment aan winkels in Twello. Er heerst een gemoedelijke dorpssfeer in de winkels en op de gezellige terrasjes van de verschillende cafeetjes en restaurants. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren. Kom je met de trein of bus dan ligt het station op loopafstand van het gezellige centrum.